Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Doryichthys boaja
 
Nederlandse naam
Langsnuit Buisvis
 
In het wild:
Lengte
40 cm
Herkomst
Zuidoost-Azië
Werelddeel
Azië
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 28 °c
Lengte aquarium
200 cm
Hardheid
5 - 15 °dH
Zuurtegraad
6 - 7,5 pH
Plaats
achtergrond
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Langsnuit Buisvis - Doryichthys boaja

De Langsnuit Buisvis, bekend onder de wetenschappelijke naam Doryichthys boaja, is een fascinerende vissoort die voornamelijk wordt aangetroffen in zoetwaterrivieren en moerassen. Het is een langgerekte vis met een pijpvormig lichaam, wat hem een uniek uiterlijk geeft. De Langsnuit Buisvis behoort tot de familie van de Syngnathidae, waartoe ook de zeepaardjes behoren. Ze zijn populair in de aquariumhobby vanwege hun unieke vorm en gedrag.

Algemeen gedrag

Langsnuit Buisvissen zijn rustige en vreedzame vissen die graag in dichte vegetatie zwemmen. Ze zijn meestal solitair of leven in kleine groepjes.

Kenmerken

Deze vissoort is herkenbaar aan zijn lange snuit en slanke lichaam. De kleur van de Langsnuit Buisvis varieert van bruin tot groenig, wat hem helpt om zich te camoufleren in zijn natuurlijke omgeving.

Kweken

De kweek van de Langsnuit Buisvis in gevangenschap is uitdagend. Ze hebben specifieke wateromstandigheden nodig en het mannetje draagt de eitjes in een broedbuidel totdat ze uitkomen.

Voedsel

Het dieet van de Langsnuit Buisvis bestaat voornamelijk uit kleine ongewervelde diertjes zoals watervlooien en kleine insectenlarven. In het aquarium kunnen ze gevoerd worden met levend of diepvriesvoer.

Huisvesting

In een aquarium moet er veel planten en schuilplaatsen aanwezig zijn om de natuurlijke leefomgeving van de Langsnuit Buisvis na te bootsen. Ze hebben een rustige omgeving nodig zonder al te veel drukte van andere vissen.