Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Gasteropelecus maculatus
 
Nederlandse naam
Gestippelde Bijlzalm
 
In het wild:
Lengte
6 cm
Herkomst
Amazonegebied
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
23 - 28 °c
Lengte aquarium
80 cm
Hardheid
5 - 15 °dH
Zuurtegraad
6 - 7,5 pH
Plaats
boven
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Gestippelde Bijlzalm - Gasteropelecus maculatus

De Gestippelde Bijlzalm, bekend onder de wetenschappelijke naam Gasteropelecus maculatus, is een kleine, sierlijke zoetwatervis die populair is in de aquariumhobby dankzij zijn unieke uiterlijk en interessante gedragingen. Deze vissen zijn populair bij aquarianen vanwege hun unieke lichaamsvorm en sociale aard. Ze passen goed in een gezelschapsaquarium met andere vreedzame vissoorten.

Algemeen gedrag

Gestippelde Bijlzalm is een vreedzame en actieve schoolvis die het beste gedijt in groepen. Ze zijn bekend om hun springvermogen en moeten daarom in een aquarium met een goed afgedekte bovenkant worden gehouden.

Kenmerken

Deze vis heeft een opvallende lichaamsvorm die doet denken aan een bijl, met een diep lichaam en een platte buik. De zilverachtige kleur is bezaaid met zwarte stippen die bijdragen aan zijn naam.

Kweken

Het kweken van Gestippelde Bijlzalm kan uitdagend zijn in een thuisaquarium, omdat specifieke wateromstandigheden en een goed dieet nodig zijn om een succesvol broedproces te bevorderen.

Voedsel

Gestippelde Bijlzalm is een omnivoor en eet een gevarieerd dieet dat bestaat uit hoogwaardig droogvoer, levende of diepvriesvoeding zoals muggenlarven en artemia.

Huisvesting

Ze hebben een goed beplant aquarium nodig met voldoende open zwemruimte. Het aquarium moet goed worden afgedekt om te voorkomen dat ze eruit springen.