Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Rivulus agilae
 
Nederlandse naam
Rivulus agilae
 
In het wild:
Lengte
5 cm
Herkomst
Zuid-Amerika
Werelddeel
Zuid-Amerika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 28 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5 - 15 °dH
Zuurtegraad
6 - 7,5 pH
Plaats
voorgrond
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Rivulus agilae

Rivulus agilae is een kleine, kleurrijke zoetwatervis die bekend staat om zijn levendige kleuren en unieke voortplantingsgedrag. Ze behoren tot de familie van killivissen en worden vaak aangetroffen in langzaam stromende of stilstaande wateren. Rivulus agilae is populair onder aquariumliefhebbers vanwege hun interessante uiterlijk en gedrag. Ze zijn relatief eenvoudig te verzorgen, mits de juiste omstandigheden worden geboden.

Algemeen gedrag

Rivulus agilae is over het algemeen een vreedzame vis, maar kan territoriaal zijn tegenover soortgenoten, vooral tijdens de paartijd. Ze zijn overdag actief en verkennen graag hun omgeving.

Kenmerken

Deze vis heeft een slank lichaam met een variëteit aan kleuren, vaak met iriserende tinten van blauw, groen en rood. Ze hebben een langwerpige vorm en zijn meestal niet groter dan enkele centimeters.

Kweken

De kweek van Rivulus agilae kan uitdagend zijn. Ze leggen hun eieren vaak op de bodem of tussen planten. De eieren moeten worden beschermd tegen predatie, inclusief die van de ouders zelf.

Voedsel

Rivulus agilae zijn carnivoren en voeden zich voornamelijk met kleine ongewervelden zoals insectenlarven en watervlooien. Ze accepteren ook hoogwaardig droogvoer dat geschikt is voor vleesetende vissen.

Huisvesting

Ze gedijen goed in een aquarium dat voldoende schuilplaatsen biedt, zoals planten en stenen. Een goed afgedekte bak is noodzakelijk, omdat ze de neiging hebben om te springen.