Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Nothobranchius kirki
 
Nederlandse naam
Nothobranchius kirki
 
In het wild:
Lengte
6 cm
Herkomst
Zuidelijk Afrika
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
22 - 26 °c
Lengte aquarium
60 cm
Hardheid
5 - 15 °dH
Zuurtegraad
6 - 7,5 pH
Plaats
midden
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Nothobranchius kirki

Nothobranchius kirki is een kleurrijke killivis die bekend staat om zijn korte levenscyclus en levendige kleuren. Deze soort is populair bij aquarianen vanwege zijn opvallende uiterlijk en interessante gedrag. Nothobranchius kirki is een tijdelijke waterbewoner die zich snel voortplant in het wild. Door hun korte levenscyclus zijn ze fascinerend voor wetenschappelijke studies over veroudering en levensduur.

Algemeen gedrag

Nothobranchius kirki is over het algemeen vreedzaam, maar mannetjes kunnen soms territoriaal zijn. Ze zijn actief en nieuwsgierig en verkennen vaak hun omgeving.

Kenmerken

De mannelijke Nothobranchius kirki heeft vaak heldere kleuren met rood, blauw en groene tinten, terwijl de vrouwtjes meer gedempt van kleur zijn. Ze hebben een gestroomlijnd lichaam met vaak opvallende vinnen.

Kweken

Nothobranchius kirki kweken in een aquarium kan uitdagend zijn vanwege hun specifieke eisen. Ze leggen eieren in een substraat van turf, dat vervolgens moet worden gedroogd en bewaard. Na een paar maanden kunnen de eieren worden uitgebroed door ze weer in water te plaatsen.

Voedsel

In het wild eten ze voornamelijk insectenlarven en kleine ongewervelden. In het aquarium kunnen ze worden gevoerd met levend of diepvriesvoer zoals watervlooien, muggenlarven en artemia.

Huisvesting

Een aquarium voor Nothobranchius kirki moet goed worden afgedicht om te voorkomen dat ze eruit springen. Een zandbodem met veel schuilplaatsen en planten is ideaal. Ze hebben ook wat open zwemruimte nodig.