Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Neolamprologus tetracanthus
 
Nederlandse naam
Neolamprologus tetracanthus
 
In het wild:
Familie
Lengte
15 cm
Herkomst
Tanganyikameer
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
200 cm
Hardheid
10 - 20 °dH
Zuurtegraad
7,5 - 9,0 pH
Plaats
midden
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Neolamprologus tetracanthus

Neolamprologus tetracanthus is een kleurrijke cichlide afkomstig uit het Tanganyikameer. De vis is populair bij aquarianen vanwege zijn interessante gedrag en relatief gemakkelijke verzorging in een aquariumomgeving. Neolamprologus tetracanthus is een robuuste en actieve vis die goed gedijt in een speciaal Tanganyikabiotoop. Ze zijn geschikt voor ervaren aquariumhouders die bekend zijn met de eisen van cichliden.

Algemeen gedrag

Neolamprologus tetracanthus is een territoriale vis die een eigen ruimte in het aquarium zal verdedigen. Ze kunnen agressief zijn tegen soortgenoten en andere vissen, vooral tijdens de voortplantingsperiode.

Kenmerken

Deze vis heeft een langgerekt lichaam met opvallende vinnen en een mooie tekening van strepen en stippen. De basiskleur is meestal zilverachtig met blauwe of groene accenten.

Kweken

De kweek van Neolamprologus tetracanthus kan uitdagend zijn vanwege hun territoriale gedrag. Ze leggen eieren in holen of schelpen en beide ouders bewaken en verzorgen de jongen.

Voedsel

Neolamprologus tetracanthus is een omnivoor en eet een gevarieerd dieet van levend voer, diepvriesvoer en goede kwaliteit droogvoer. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet voor optimale gezondheid.

Huisvesting

Deze vis vereist een aquarium dat rijk is aan rotsstructuren en schuilplaatsen. Zorg voor voldoende ruimte om territoriale conflicten te minimaliseren en een zanderige bodem die het natuurlijke leefgebied nabootst.