Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Neolamprologus boulengeri
 
Nederlandse naam
Neolamprologus boulengeri
 
In het wild:
Familie
Lengte
8 cm
Herkomst
Tanganyikameer
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
23 - 27 °c
Lengte aquarium
120 cm
Hardheid
10 - 20 °dH
Zuurtegraad
7,5 - 9 pH
Plaats
rotsachtige gebieden
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Neolamprologus boulengeri

Neolamprologus boulengeri is een kleurige cichlide die in het wild voornamelijk in de rotsachtige kusten van het Tanganyikameer voorkomt. Het is een relatief kleine vis die populair is in de aquaristiek vanwege zijn interessante gedrag en mooie uiterlijk. Deze soort is populair onder cichlideliefhebbers vanwege zijn unieke gedrag en de uitdaging van het verzorgen van een Tanganyikameer-aquarium. Ze zijn geschikt voor meer ervaren aquarianen.

Algemeen gedrag

Neolamprologus boulengeri is territoriaal en kan agressief zijn tegenover soortgenoten, vooral tijdens het broedseizoen. Ze hebben een duidelijke hiërarchie in hun sociale structuur.

Kenmerken

Deze vis heeft een slank, torpedovormig lichaam met een opvallende streep- en stippenpatroon, meestal in tinten van geel en blauw. De vinnen zijn vaak kleurrijk en kunnen een iriserend effect hebben.

Kweken

Het kweken van Neolamprologus boulengeri in gevangenschap kan uitdagend zijn. Ze zijn grotendeels monogaam en leggen hun eieren in verborgen holtes of rotsachtige spleten.

Voedsel

Neolamprologus boulengeri eet voornamelijk dierlijk voedsel zoals kleine kreeftachtigen, insectenlarven en speciaal cichlidenvoer dat rijk is aan proteïnen.

Huisvesting

Een aquarium met voldoende rotsen en schuilplaatsen is essentieel. Zorg voor een zandbodem en veel open zwemruimte. Het nabootsen van hun natuurlijke omgeving helpt hen zich op hun gemak te voelen.