Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Maylandia greshakei
 
Nederlandse naam
Maylandia greshakei
 
In het wild:
Familie
Lengte
15 cm
Herkomst
Malawimeer
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
250 cm
Hardheid
10 - 15 °dH
Zuurtegraad
7,5 - 8,5 pH
Plaats
midden
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Maylandia greshakei

Maylandia greshakei, ook wel bekend als de ijsblauwe zebra, is een kleurrijke cichlide afkomstig uit het Malawimeer in Afrika. Deze vis staat bekend om zijn levendige kleuren en actieve gedrag. Maylandia greshakei is populair onder aquarianen vanwege zijn levendige kleuren en interessante gedrag. Ze vereisen specifieke wateromstandigheden en een zorgvuldig geplande inrichting van het aquarium om hun natuurlijke leefomgeving na te bootsen.

Algemeen gedrag

Deze vis is territoriaal en kan agressief zijn, vooral tijdens de paartijd. Ze zijn actief en hebben veel ruimte nodig om te zwemmen en hun territorium te verdedigen.

Kenmerken

Maylandia greshakei heeft een opvallende blauwe kleur met oranje vinnen. De mannetjes zijn meestal helderder van kleur dan de vrouwtjes en kunnen een lengte bereiken van ongeveer 15 centimeter.

Kweken

De kweek van Maylandia greshakei in aquaria is mogelijk. Ze zijn muilbroeders, wat betekent dat het vrouwtje de eitjes en jongen in haar bek draagt tot ze groot genoeg zijn om zelfstandig te zwemmen. Zorg voor een rustige omgeving om stress tijdens de paartijd te minimaliseren.

Voedsel

Deze vis is omnivoor en eet een verscheidenheid aan voedsel, waaronder vlokken, pellets, en af en toe levend of bevroren voer zoals pekelkreeftjes of bloedwormen.

Huisvesting

Voor Maylandia greshakei is een groot aquarium nodig met voldoende schuilplaatsen en rotsformaties. Dit helpt bij het creëren van territoria en vermindert agressie onder de vissen.