Paspoort
 
Wetenschappelijke naam
Aulonocara maylandi maylandi
 
Nederlandse naam
Aulonocara maylandi maylandi
 
In het wild:
Familie
Lengte
12 cm
Herkomst
Malawi-meer
Werelddeel
Afrika
 
In het aquarium:
Temperatuur
24 - 28 °c
Lengte aquarium
120 cm
Hardheid
10 - 15 °dH
Zuurtegraad
7,5 - 8,5 pH
Plaats
midden
 

Uitleg van ontbrekende afbeeldingen

Niet alle vissen hebben een afbeelding, wij gebruiken alleen afbeeldingen als deze naar ons toegestuurd worden om te mogen gebruiken! Aangezien we meer dan 1.200 vissen in onze database hebben kunnen we altijd afbeeldingen gebruiken! Mocht je een afbeelding hebben, stuur deze dan in via info@aquariumdatabase.nl!

Aulonocara maylandi maylandi

Aulonocara maylandi maylandi is een kleurrijke cichlide die bekend staat om zijn levendige kleuren en boeiende gedrag. Deze vis is populair bij aquariumhouders vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en relatief gemakkelijke verzorging. Deze soort is een van de vele Aulonocara-soorten die populair zijn in de aquariumhobby. Ze worden vaak gehouden vanwege hun schoonheid en relatief gemakkelijke verzorging.

Algemeen gedrag

Aulonocara maylandi maylandi is over het algemeen vreedzaam en kan goed samenleven met andere cichliden van vergelijkbare grootte. Ze zijn sociaal en vertonen vaak interessant gedrag, vooral tijdens de paartijd.

Kenmerken

Deze vis heeft een slank lichaam met prachtige blauwe en gele kleuren. De mannetjes hebben vaak levendigere kleuren dan de vrouwtjes en vertonen een opvallend patroon op hun vinnen.

Kweken

De kweek van Aulonocara maylandi maylandi in het aquarium is mogelijk. De mannetjes zijn polygam en vormen harems. De vrouwtjes broeden de eieren uit in hun mond, wat bekend staat als muilbroeden.

Voedsel

Deze vissen zijn omnivoren en eten een gevarieerd dieet, inclusief pellets, vlokkenvoer, en diepvries- of levend voer zoals artemia of bloedwormen.

Huisvesting

Aulonocara maylandi maylandi heeft een aquarium nodig met voldoende zwemruimte en schuilplaatsen. Rotsformaties en planten bieden goede schuilplekken en helpen territoriaal gedrag te minimaliseren.